portret Lilian Spijkerman

Conctact informatie

Lilian Spijkerman

Julianastraat 19
5731 GM Mierlo

tel: 06-13257044
service@totessentie.nl

U kunt ook terecht op avonden en zaterdagen.

Bio-energetica of lichaamsgerichte therapie

Waarom Bio-energetica of lichaamsgerichte therapie?

Bio-energetica leert je voelend aanwezig te zijn in je lichaam. Het is een lichaamsgerichte therapie die ervan uitgaat dat lichaam en geest één zijn. Negatieve levenservaringen worden in het lichaam opgeslagen in de vorm van spierspanning. Deze spanningen kunnen een blokkade vormen op plaatsen in het lichaam. Dat kan weer leiden tot pijnplekken, minder beweeglijkheid, moeizame of onvolledige adamhaling of een negatief lichaamsgevoel. De lichamelijke effecten kunnen weer ten grondslag liggen aan een prikkelbare stemming, verminderde vitaliteit en levenslust en een deuk in je zelfvertrouwen.

Het lichaam weer beschikbaar maken voor het voelen is essentieel. Je lichaam kan niet liegen. Bio-Energetica is geen oplossing voor ziektes maar een doeltreffende methode om je lichaam beschikbaar te maken voor gevoelens en emoties. Je kunt weer contact maken met jezelf.

Waar moet ik bij lichaamsgerichte therapie aan denken?

De oefeningen stem ik af op jouw hulpvraag en blokkade. Je kunt denken aan ademhalingsoefeningen, strechen, vibratie en andere bio-energetische oefeningen.

Wat bereik je met lichaamsgerichte therapie?

De oefeningen stem ik af op jouw hulpvraag en blokkade. Je kunt denken aan ademhalingsoefeningen, strechen, vibratie en andere bio-energetische oefeningen.

Wat bereik je met lichaamsgerichte therapie?

De bio-energetica therapie is erop gericht de gevoelens en signalen die het lichaam afgeeft te herkennen. Het leert je eerlijk te worden naar jezelf hetgeen vaak moeilijker is dan we denken. We gaan maar al te vaak over onze grenzen heen: je luistert niet naar je vermoeidheid, naar je spanning, je ergernis etc. Het leert je met mildheid naar jezelf te luisteren, grenzen te stellen en op te komen voor jezelf. Bio-energetische oefeningen hebben als doel de natuurlijke energiestroom van het lichaamte herstellen en meer levensenergie te ervaren.

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan gerust contact met me op.