portret Lilian Spijkerman

Conctact informatie

Lilian Spijkerman

Julianastraat 19
5731 GM Mierlo

tel: 06-13257044
service@totessentie.nl

U kunt ook terecht op avonden en zaterdagen.

Over mijzelf

Mijn naam is Lilian Spijkerman

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik graag met mensen wilde werken. En dus heb ik daar ook werk van gemaakt! In het onderwijs, waar ik diverse functies heb gehad, viel het me al op dat we, jong of oud, (h)erkend willen worden om wie we zijn. Ook dat talenten en capaciteiten op zich nog geen garantie hoeven zijn voor een kansrijke toekomst. Ik zag dat het essentieel is om recht te doen aan iemands eigenheid om in je kracht te komen.

Het leven heeft me geleerd dat zelfs onder gelijke omstandigheden ieder mens een eigen proces gaat, van kind af aan. Zo kom ik uit een gezin met 4 totaal verschillende kinderen waarvan ieder een eigen invulling heeft gegeven aan de(zelfde) basis die we hebben meegekregen. En uit de eigen ‘jonge basis’ worden vaak weer (onbewust en onbedoeld) gewoontes doorgegeven….. Ik wilde me bewust zijn en worden wat deze basis voor me inhield en of dat overeenkwam met wat ik zelf voor ogen had/heb. Ook ik ben een ouder die het beste voor haar kind(eren) wil. En dus volgde er een mooi proces.

Ik ben in 1962 in Valkenswaard geboren. Ik heb onder andere in Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam en ook in Tanzania gewoond en gewerkt. Mijn nieuwsgierigheid wat de mens uniek maakt heeft er ook voor gezorgd dat ik vanaf mijn start in het onderwijs steeds ben blijven bij- en nascholen. Door te uit te gaan van de hele realiteit (en niet alleen het negatieve zelfbeeld), waarbij ook de kwaliteiten en capaciteiten (opnieuw) belicht worden, kan iemand tot bloei komen. Dat is wat ik gelukkig ook meningmaal heb mogen zien. In de loop van de jaren heeft deze passie ertoe bijgedragen dat ik me ontwikkelde tot professineel coach en therapeut.

Ook ikzelf heb hier en daar afscheid genomen van overtuigingen of emoties die me niet (meer) dienden. Dat gaf ruimte, niet alleen voor mezelf maar ook voor dierbaren waarmee ik meer/weer ‘echt’ kon zijn. En dat kwam me des te meer uit omdat ik zelf trotse moeder ben van twee zonen die ieder heel verschillend zijn. Ook zij hebben mij uitgedaagd mijn kwaliteiten te ontwikkelen. Zij zijn misschien wel mijn grootste inspirators om de meest essentiële zaken van het leven te onderzoeken en het leven te leven.

Dat is wat ik jou gun: tot je recht komen… Ik begeleid je graag een stukje mee op jouw pad.

Ik ben gedegen opgeleid. Meer hierover kun je lezen in mijn curriculum. Heb je vragen of wil je meer informatie, ben je naast coaching of therapie ook geïnteresseerd in trainingen, lezingen of maatwerk voor groepen? Neem dan gerust contact met me op. Je bent van harte welkom!