portret Lilian Spijkerman

Conctact informatie

Lilian Spijkerman

Julianastraat 19
5731 GM Mierlo

tel: 06-13257044
service@totessentie.nl

U kunt ook terecht op avonden en zaterdagen.

Praktijk informatie

Mijn praktijkruimte is gelegen aan Winde 11 in Geldrop. Dit is dichtbij de Nuenenseweg en daarmee ook goed bereikbaar voor Nuenen, Helmond, Eindhoven en omstreken. Geldrop zelf is per trein bereikbaar. In de buurt van Winde stoppen ook bussen. Voor het pand is voldoende parkeergelegenheid voor zowel auto als fiets.

Ik vind het belangrijk om een veilige en prettige sfeer neer te zetten binnen mijn praktijk. Gezien het feit dat per 1 januari ’18 een praktijk verhuizing heeft plaats gevonden zullen foto’s om een indruk van de praktijkruimte te krijgen, spoedig volgen.

Werkwijze

Ik hecht veel waarde aan een goede kennismaking. In zo’n eerste gesprek van ongeveer 45 minuten maken we kennis met elkaar en stellen we de hulpvraag duidelijk. Wanneer we beiden voldoende vertrouwen hebben om het traject samen aan te gaan volgt de begeleiding waarin jij en je hulpvraag centraal staan.

Ik werk ook veel met jongeren en kinderen. We overleggen dan vooraf of je kind bij de intake aanwezig zal zijn. Ik houd me aan de wettelijke bepalingen rondom de leeftijd van cliënten. De mening van jongeren tussen 12 en 16 jaar weegt aanzienlijk. Jongeren vanaf 16 jaar mogen volgens de Nederlandse wet zelf beslissingen nemen over hun eigen gezondheidsbehandelingen. Zij hebben daarin dus dezelfde rechten als volwassenen. In praktijk ervaar ik dat jongeren enerzijds hun eigen ‘ruimte’ en privacy willen hebben maar anderzijds ook graag (gedeeltelijk) afstemmen of samenwerken met hun ouders. Ik maak hier graag maatwerk van: wat willen ouders en jongeren samen delen en wat blijft persoonlijk? Meer informatie vind je in ‘waar staat Tot Essentie voor’ en ‘onderzoek’.

Soms ervaar je als ouder dat jouw eigen verleden onbedoeld en ongewild van invloed is op jouw functioneren als opvoeder. Zo’n ontdekking kan verrassend, ongemakkelijk tot zelfs pijnlijk zijn. Hoe dan ook, de spiegel die je dan voorgehouden wordt kan het begin zijn van een cadeau aan jezelf….welke je weer doorgeeft en voorleeft aan je kind(eren). Meer hierover kun je lezen bij systemisch werk en PresentChild®.

Jouw huisarts kan mijn begeleiding aan je hebben voorgesteld maar een verwijzing van een arts is niet nodig. Het is ook mogelijkheid om op een maandag- of donderdagavond, of op een zaterdag een consult in te plannen.

Richtlijnen en afspraken welke van toepassing zijn op de sessies, staan omschreven in de behandelovereenkomst / algemene voorwaarden. Je kan deze inzien via deze link.